... لقد تم تغير تصميم المنتدى ارجوا ان يكون نال اعجابكم و اذا واجدهت اى نشاكل راسلونى ... محمد عادل

    لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)

    شاطر
    avatar
    الكينج
    عضو برونزي
    عضو برونزي

    ذكر
    الثور
    الحصان
    عدد المساهمات : 98
    نقاط : 3424
    السٌّمعَة : 8
    تاريخ الميلاد : 19/05/1990
    تاريخ التسجيل : 13/04/2010
    العمر : 28
    العمل/الترفيه : مساعدة المنتديات
    المزاج : سكر

    لقمه القاضي(الزلابيه - العوامات)

    مُساهمة من طرف الكينج في الأحد يونيو 13, 2010 8:46 pm

    :67:




    نصف كيلو دقيق-50 جم نشا (ربع كوب نشا- 20 جم خميره (2 م كبيره) 200 جم ماء
    الطريقه
    اخد من الدقيق ملعقه واخلطها مع 2 م زيت - نصف كوب ماء دافيء -ا ملعقه كبيره خميره- نصف ملعه ملح -نصف ملعقه سكر اخلطهم سويا واتركهم يختلطوا سويا ويختمروا لمده ساعه في مكان دافيء(الخميره البايته)

    بعد ساعه اضيف بقيه المقادير اضيف الماء الدافيء حوالي كوب حتي تصبح سائله واتركها تختمر ساعه تانيه

    بعد التخمر اهبط العجينه بايدي ثم امسك العجينه بايدي بقوه وبالمعقه اخد العجينه الي الي طالعه من بين السبابه والابهام وضعها في زيت غزير ساخن واقلب فيها حتي تاخد اللون الذهبي

    ملحوظه: النشا بيعطي لها قرمشه من بره
    الزيت لازم يكون غزير سخن
    اضع كوب به زيت جانبي اغمر فيه الملعقه كل شويه حتي لا تلتصق بالعجين اثناء التشكيل
    تسقي بشربات ثقيل بارد مثل كل المقالي

    وعلي راي الشيف حسن مد ايدك وكل

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء أكتوبر 16, 2018 10:29 pm