... لقد تم تغير تصميم المنتدى ارجوا ان يكون نال اعجابكم و اذا واجدهت اى نشاكل راسلونى ... محمد عادل

    محشي الكرنب ( الملفوف )

    شاطر
    avatar
    الكينج
    عضو برونزي
    عضو برونزي

    ذكر
    الثور
    الحصان
    عدد المساهمات : 98
    نقاط : 3424
    السٌّمعَة : 8
    تاريخ الميلاد : 19/05/1990
    تاريخ التسجيل : 13/04/2010
    العمر : 28
    العمل/الترفيه : مساعدة المنتديات
    المزاج : سكر

    محشي الكرنب ( الملفوف )

    مُساهمة من طرف الكينج في الثلاثاء أبريل 20, 2010 3:33 am

    محشي الكرنب ( الملفوف )



    المقادير:
    1- كرنبه ( ملفوف ) متوسطه الحجم
    2- 12 كيلو طماطم
    3- واحد كيلو رز
    4- بقدونس وكسبره وشبت (زى ما تحبى)
    5-بهارات المحشى(بقدونس وشطه حمراء وبهارات ثانية للمحشى)
    ملاحظه ممكن تضعي نعناع ناشف ناعم علي الخلطه طعمه جميل جدا.
    6- زبده (ولو عندك قشطه كمان)
    7- شوربه(ويا سلام لو يكون بط او دجاج )

    الطريقة :

    يسلق ورق الكرنب بعد فصله (سلق خفيف وليس قوى )
    2-يقطع البصل ويحمر بالسمنه والزيت وبعدين تحطى عليه الطماطم بعد ما تعصر فى الخلاط ويترك على النار حتى تسبك
    3-يوضع الرز على الخلطه السابقه ويقطع البقدونس والكسبره والشبت ويوضع وتوضع البهارات والملح والقشه (لو وجدت)
    4-يقطع ورق الكرنب مربعات - ويوضع فى بدايه كل مربع الخلطه السابقه ويلف باحكام
    ويرص فى الاناء
    وبعد ما تمليه ترشين عليه الشوربه بحيث تغطيه وفوقه سمن وتعلى عليه النار لحد ما يشرب الشوربه الى فوقه
    وبعدين توطى عليه النار - لحد ما يشرب الشوربه كلها

      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء أكتوبر 16, 2018 11:56 pm